in

Természetes hajfestés: így tudod barnává varázsolni hajzuhatagod a kávéval

A National Cancer Institute szerint több, mint 5000 különböző kémiai anyag található a hajfestékben, amelyek közül sok elismert rákkeltő.

De vannak olyan módszerek, amelyek természetes úton képesek színezni a hajat, bár nem tartanak túl sokáig, viszont nem károsak sem a hajra, sem az egészségre.

A kávé is képes színezni a hajat, mármint azok számára, akik a sötét színű haj kedvelői.

Csillogóvá varázsolja a hajat és serkenti a haj növekedését is.

Főzzünk egy jó erős eszpresszó kávét.

Kókuszolajhoz vagy a szokásos hajkondicionálónkhoz keverjünk 2 csésze főzött kávét és 2 evőkanál kávézaccot, majd végül egy pohár hideg kávét.

Keverjük össze a hozzávalókat, majd vigyük fel a száraz hajra és hagyjuk hatni egy órán át.

A haj csokoládé színt kap majd, az eredeti hajszíntől függően változik az árnyalata.

Elsősorban meg kell mosni a szokásos módon a hajat,majd öntsük le frissen főzött, kissé langyos kávéval, hagyjuk így 20 percen át, majd mossuk le a hajunkat almaecetes vízzel.

Ez segít lezárni a színét.

Ez az öblítős módszer azok számára ajánlott, akik csupán egy nagyon kevés árnyalattal szeretnének sötétebb hajat vagy csak az ősz hajszálakat szeretnék eltüntetni.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Ezért annyira egészséges a nyers csíra

19. heti frizurák