in

Természetes házilag elkészíthető táp a bőséges paradicsom termésért!

Ezzel MEGÖTSZÖRÖZHETED a paradicsom termést!

Az alábbiakban egy természetes táp receptjét osztom meg veletek, melyet már évek óta használok a zöldségeskertemben termesztett paradicsomjaimon.

A bőséges termést eredményező táp receptje a következő:

Egy nagy befőttes üvegbe öntsünk 3 l meleg, kizárólag állott vizet, majd adjunk hozzá egy fél pohár cukrot és 100 gr élesztőt.
Az üveget takarjuk le gézzel, és tegyük meleg helyre. Időnként rázzuk össze az üveg tartalmát. Akkor készült el a tápunk, amikor leáll az erjedés. Ha ez bekövetkezik, az elkészült tápból öntsünk egy pohárnyit egy vödör vízhez, és minden paradicsomtőre locsoljunk belőle 1 liternyit.

Ezzel elősegítjük a beporzást és a termésünk is bőséges lesz általa. A paradicsomtövek ellenállóbbakká válnak, a termés pedig ízletesebb lesz.

Hogyan ültessük helyesen a paradicsom töveket?

A paradicsompalántát termeszthetjük mi magunk, vagy meg is vásárolhatjuk. A palántákat igyekezzünk napos helyre ültetni a kertünkben, hogy naponta legalább 7 óra napsütést kapjanak.

A számukra kiásott gödörbe helyezzünk egy-egy, a hentesnél előzőleg beszerzett halfejet. Ha nincs rá lehetőség, akkor két marék halpor is megteszi a kellő hatást.

Ezután oldjunk fel palántánként két szem aszpirint és öntsük a gödörbe, mely növelni fogja a paradicsom ellenálló-képességét.

Ugyancsak dobjunk a kiásott gödörbe összezúzott tojáshéjat, mely a benne rejlő kalcium tartalomért fontos a növény számára.

Az így előkészített gödörbe helyezzük bele a palántát, szórjunk rá földet és nincs más dolgunk, mint öntözni és várni a bő termést

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

A bükki füvesember karcsúsító tanácsai: gyógynövények zsírégetésre “hangolva”

Így lehet lapos a hasad mindössze 6 egyszerű gyakorlatot követve!