in

Tippek az otthoni hajfestéshez

Ha arra adod a fejed, hogy otthon festesz hajat, jó, ha ismered az alábbi trükköket, tippeket.

Ne a kép alapján válassz

Persze, a dobozon lévő modell hajszíne gyönyörű, de a végeredmény 1-2 árnyalattal világosabb vagy sötétebb lehet. A szín végső alakulásához jobb becslés az a táblázat, amit a doboz tetején vagy hátulján találsz, amely 3-4 különböző árnyalatban mutatja a végső színt, a kiindulási alaphoz képest.

Két dobozzal vegyél a festékből

Inkább legyen több festéked, mint kevesebb – ha a hajad a vállad alá ér, valószínűleg egy doboznyi nem lesz elég belőle. Válaszd ugyanazt az árnyalatot, és üveg, porcelán vagy műanyag edénybe keverd ki otthon a festéket – a fém ugyanis oxidálja, megváltoztatva a színét.

A haj textúrája is fontos

A durva, göndör, nagyon erős szálú haj gyorsabban szívja fel a festéket, amitől a végeredmény hűvösebb árnyalatú lehet. A finom és közepes textúrájú haj nem veszi fel olyan könnyen a színt, és kissé melegebb, narancsos, pirosas, rezesebb lehet a végeredmény. Tehát ha durvább szálú a hajad, válassz alapvetően melegebb árnyalatot, míg ha vékonyabb szálú, akkor próbálkozz hűvösebb színnel.

Válaszd el a hajad

A foltosság elkerülése érdekében oszd a hajadat legalább négy részre, függőlegesen elválasztva középen, vízszintesen pedig a füled vonala alatt és felett. Az egyes részeket tűzd fel csattal, és egyszerre egy részt fess, elölről haladva hátrafelé.

Adj hozzá egy kis sampont

Ha nagyon száraz a hajad vége, akkor ide ne vigyél fel festéket – a hatóidő lejárta előtt adj a maradék festékhez sampont, és vidd fel ezt a keveréket a hajvégeidre, az öblítés előtt. Ez felhígítja a festéket, még ad egy kis színt a hajvégeknek.

Ne tűzd fel

A modelleknek általában fel van tűzve a haja a képeken, amikor az festékes, de nem célszerű ugyanezt tenned. Hagyd inkább leengedve, hogy a lehető legszebb legyen a végeredmény.

Adj hozzá vizet

Mielőtt leöblítenéd a festéket, folyass egy kis langyos vizet a fejedre, és masszírozd át a hajtöveket és a hajhosszodat is. Ez segíthet, hogy ne legyen foltos a végeredmény.

Kondicionálj

Ha kimostad a festéket, használd a hajadon a dobozban talált kondicionálót. Ez segít, hogy lezáródjanak a hajszálak, és ne dolgozzon tovább a festék – ha nem így jársz el, sötétebb lehet a hajszíned.

Forrás wellandfit

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

hozzászólás

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Loading…

Loading…

0

Zámbó Jimmy nem öngyilkos lett állítja Fásy Ádám

Hazugság vagy kegyeshazugság?