in

Titokzatos álomkórban szenved a 600 fős falu: senki sem tudja rá a magyarázatot!

Még az orvosok és szakemberek sem tudják, mi okozza a titokzatos álomkórt, amelyben egyre többen szenvednek egy kis kazah faluban.

Az már biztos, hogy nem vírus és nem baktériumok miatt zuhannak álomba az emberek.

A szörnyű kór már több éve gyötri a lakosokat Kalachi-ban.

Fő tünetei a szédülés, hányinger és hányás, majd pedig a mély álom. A beteg hirtelen ágynak esik, aztán napokig is alszik, az agyában pedig megnövekszik az agyvíz.

“Egyelőre nem tudjuk pontosan, mi áll a megbetegedések hátterében, csak annyi biztos, hogy a betegség terjed”– mondta az egyik orvos a Russia Today riporterének.

A titokzatos betegség miatt a falut már Álmosvölgynek csúfolják, mert már a lakók 14 százalékát érinti a kór.

Az első eset még 2010-ben történt egy Lyubov Belkova nevű asszonnyal. A nőt tartós szédüléssel, hányingerrel, és napokig tartó alvás miatt vitték kórházba. Az orvosok először azt hitték, hogy stroke-ja van, néhány nap után hazaküldték az asszonyt. Azonban nemsokkal később a nő szomszédja is ugyanezekkel a tünetekkel került kórházba.

Aztán a kór terjedni kezdett és néhány hónap múlva már több tucat ember lett beteg. Azóta is folyamatosan regisztrálják az orvosok az újabb eseteket.

Szeptember elején 8 gyerek esett össze az iskolai évnyitón szintén a szokásos tüneteket produkálva.

Kair Abdurakhmanov, a helyi gyermekkórház főorvosa szerint a CT-vizsgálatok után kiderült, minden érintett gyermek egy enyhe fokú enkefalopátiában, agyi funkciózavarban szenved.

Az orvosok azonban 4 év alatt sem tudták kideríteni, hogy mi okozza a rejtélyes kórt. Többen már az uránbányára gyanakodnak.

“Már kizártuk a szóba jöhető vírusokat és baktériumokat. Átvizsgáltuk a földet is, de nem találtunk benne olyan szennyezéseket, melyek felelősek lehetnek a tünetekért” – mondta az orvos.
A Russia Today stábja több helyi embert kérdezett meg, akik közül többen azt mondták, hogy a rejtélyes megbetegedéseket a közelben lévő egykori szovjet uránbánya okozhatja. De vannak, akik szerint az egész mögött a szomszédos földekbe rejtett veszélyes hulladék áll. Azt már megállapították, hogy a területen erős a sugárzás.

Egy helyi lakos, Igor Samusenko, fia is szenved a soha nem látott betegségtől:

“A fiam hirtelen mozdulatlan lesz. Amikor megfordul, a lecsukódó szeme azon a ponton marad, amit addig nézett. Ha megpróbálod felkelteni, látod, hogy próbálja kinyitni a szemét, de nem megy neki.

Álmosvölgynek is nevezik ezt a helyet” – mondja a férfi.

A lakók attól félnek, hogy ha a betegség miatt álomba zuhannak, talán fel sem kelnek újra.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Ne fogyassz tejet ha ezt észleled a bőrödön! Ez komoly, tudnia kell mindenkinek!

A pránanadi energiagyógyászat: a testet és lelket gyógyító módszer, amit világszerte alkalmaznak