Sokak gyerekkori nagy kedvence volt.
Alapanyaga az édesgyökér-kivonat, ami csupa jótékony hatást fejt ki ránk.
Annyit elárulhatunk segítségül, hogy régen igen kedvelt édesség volt, ezért aztán az idősebbek talán még emlékeznek rá.
Alapanyaga az édesgyökér-kivonat, valamint gyakran az ánizsolaj.
Világszerte számos színbeli és ízbeli változata ismert, attól függően, hogy milyen adalékokat tartalmaz.
És nem az íze miatt ették az emberek, hanem a hatása miatt.
A növény hatóanyagának köszönhetően jó köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító, de alkalmazzák simaizom-görcsoldásra is.
Gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása miatt gyomor- és nyombélfekély kezelésében, ezen kívül erősen édes íze miatt ízjavítóként használják.
Kedvező gyulladáscsökkentő hatást fejt ki gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomorsavtúltengés okozta nyálkahártya-sérülések esetén.
Te szeretted gyerekként?