in

Tudósok derítették ki: ENNYIT kell aludni, hogy megóvjuk szívünk egészségét

Egy friss kutatás során kiderült, minimum hat óra szükséges az emberi szervezet számára a szív egészségének megtartásához

– számolt be róla a Napidoktor.

A szakemberek a vizsgálat után megállapították, hogy a krónikus alváshiány és az alvás rossz minősége elősegíti az artériákban a zsírplakkok képződését.

Ezt ateroszklerózisnak hívják, és jelentősen megnöveli a szívinfarktus és a stroke kockázatát.

Az egyik kutató, Jose Ordovas rámutatott arra, hogy a szívbetegségek megelőzése érdekében fontos odafigyelnünk a megfelelő alvásmennyiségre.

Mint mondja, a kutatás során azoknál az alanyoknál, akik kevesebb mint hat órát aludtak éjjelente, 27 százalékkal nőtt az ateroszklerózis esélye az egész testben azokkal szemben, akik hét-nyolc órát aludtak.

A portál megjegyzi, érdemes azt is tudni, hogy a túl sok alvás is hasonlóan negatívan hat a szív egészségére: azok a hölgyek, akik nyolc óránál többet aludtak éjszaka, szintén számolhattak az ateroszklerózis megnövekedett veszélyével.

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Így csinálj házi krémsajtot az aludttejből: fillérekből megvan és finomabb mint a bolti!

Nyílt üzenet a rákról: “Újraélem azt a rettenetes időszakot, és miközben ezt írom, a sírás fojtogat”