Connect with us

Nők országa

Vágd be 4 oldalán a citromot, és tégy tengeri sót közé! Zseniális ötlet!

Ezt a trükköt mindenkinek ismernie kellene.

Bár a citrom viszonylag sokáig eláll szobahőmérsékleten, egy bizonyos hőmérséklet és idő után mégsem maradnak ugyanolyan frissek, mint amikor megvettük őket.

Azt már Szent-Györgyi Albert is tudta, hogy a citrom tökéletes ellenszere a betegségeknek, de mára kiderült, hogy ennél jóval több pozitív élettani hatása van.

A folyadékbevitel nagyon fontos, különösen a forró nyári napokon, de a citromos vizet fogyasztók számos előnnyel indulnak azokkal szemben, akik sima vizet fogyasztanak.

Magas C-vitamin tartalma miatt elsődleges vitaminforrás, különösen járványos időszakban.

Az emberi szervet ugyanis nem képes sem előállítani, sem raktározni C-vitamint, pedig az a sejtek működéséhez elengedhetetlenül fontos, hiánya betegségekhez vezet.

– írja a tudasfaja.com

Nem tartják számon az allergizáló gyümölcsök között, inkább segít annak leküzdésében C-vitamin tartalma, és más összetevőinek segítségével.

A citrom tartósítására eddig nem létezik trükk, az alábbi módszer azonban megcáfolja ezt!

Ha szeretnéd, hogy mindig legyen otthon friss citrom és ehhez ne kelljen a boltba menni, akkor vágd be a héjánál óvatosan 4 egyenlő irányban, de vigyázz, hogy ne vágd be teljesen őket.

Ha ezzel meg vagy, az ujjaddal gyengéden lazítsd meg a héjat és tégy közé tengeri sót.

Moss ki egy nagyobb befőttes üveget és helyezd bele az így elkészített citromokat.

Végül zárd le az üveget és tárold száraz, hideg helyen.

Ezzel a módszerrel legfeljebb 6 hónapig frissen tarthatod a citromokat.

Facebook hozzászólások

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Még több

Fel

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.