in

Világszerte ezrek álmodnak ugyanazzal az ijesztő külsejű férfival

Minden éjjel emberek százai álmodnak vele. Te álmodtál már vele?

Az egész egy New York-i pszichiáter rendelőjéből indult, és mára világméretű hálózat alakult ki azok közt az emberek közt, akik már álmodtak a képen látható, furcsa tekintetű alakkal.

Így kezdődött
2006 januárjában egy ismert New York-i pszichiáter egyik páciense papírt és ceruzát ragadott, és lerajzolta annak a férfinak az arcát, akivel rendszeresen találkozik álmában. Elmondása szerint a férfi általában tanácsokkal látja őt el magánéleti kérdéseket illetően.

A dolog furcsasága, egyben hátborzongató pikantériája azonban, hogy a való életben nem ismeri ezt a férfit.

A pszichiáter, miután befejezték a beszélgetést, félretette a rajzot, és fogadta a következő betegét, aki azonban a foglalkozás közben véletlenül meglátta az asztalon heverő képet, és felismerte a férfit a saját álmaiból. Ez már önmagában is különös dolog volt a pszichiáter számára, de amikor kiderült, hogy ez a páciense sem ismeri a férfit a valóságban, már kifejezetten kíváncsi lett.

Fogta a rajzot, másolatokat készített belőle, és elküldte néhány olyan kollégájának – valószínűleg szakmai tanács reményében -, akik visszatérő álmoktól szenvedőkkel foglalkoznak. Pár hónapon belül négy újabb beteg ismert rá a dús szemöldökű, kopaszodó alakra.

Egyre többen látják

2006 januárja óta több mint kétezer újabb emberrel bővült azoknak a csoportja, akik állításuk szerint rendszeresen találkoznak ezzel a férfival álmukban.

Los Angelesből, Berlinből, Stockholmból, Párizsból, Új Delhiből, Moszkvából, Rómából, Barcelonából és még megannyi más pontjáról a világnak, egymástól teljesen függetlenül felbukkantak olyanok, akik álmodtak már a titokzatos alakkal.

Már egy weboldal is készült, ami egybegyűjti mindazokat, akik közéjük tartoznak.

Itt megosztják tapasztalataikat, és közösen próbálnak rájönni, ki lehet a férfi az álmukból. A weboldalon egyébként megtekinthetők a vele álmodók által készített fantomképek is. A hasonlóság döbbenetes.

Ki lehet ő?

Számos elmélet létezik arra nézvést, hogy ki lehet ez a férfi. Az egyik elmélet vallási hátteret feltételez. Eszerint a férfi tulajdonképpen a Teremtő megtestesülése. Az elméletben hívők szerint a férfi annál is inkább lehet Isten, mivel az álmodóknak rendszerint tanácsokat ad, hogyan oldják meg magánéleti problémáikat.

Egy másik elmélet, mind közül a legkevésbé tudományos szerint a férfi egy álomlovas, akinek megvan az a képessége, hogy belépjen az emberek álmaiba, valamiféle pszichológiai adottságának köszönhetően.

Néhányan úgy vélik, a különleges tehetséggel rendelkező férfi ugyanúgy nézhet ki a való életben is, mint az álmokban, mások elképzelése szerint azonban egész más lehet.

Vannak a fentieknél gyakorlatiasabb magyarázatok is. Az egyik, hogy ez a férfiarc egyfajta sablon, amit az ébren lévő ember az álmában megjelenő, utólag nehezen felidézhető arcok helyébe helyez.

A másik lényege pedig, hogy mindazok, akik már valaha értesültek ennek az álmokban felbukkanó férfinak a “létezéséről”, és látták a képét, olyannyira ledöbbentek az eset hallatán, hogy álmukban ők is találkoztak a férfival. Így lett idővel négy emberből kétezer.

Hogy mi az igazság, illetve miért állítják ezrek, hogy ugyanazt a férfit látták álmukban, azt senki nem tudhatja, mindenesetre a jelenség rendkívül rejtélyes. Te álmodtál már ezzel a férfival?

Mit gondolsz erről? Szavazz!

Szerző: Emma

Szia, Emma vagyok a Nők Országának a szerkesztője. Örülök, hogy a cikkeimet olvasod, bízom benne, hogy minden egyes szerzeménnyel valami pluszt tudok hozzátenni a mindennapjaidhoz. Amennyiben tetszett a cikkem, oszd meg a közösségi hálózaton is, hogy mások is értesüljenek róla. További szép napot kívánok!

Vége a kövérségnek: sikerült kikapcsolni a gént, ami az elhízásért felel

Ezt a 3 dolgot tedd bele a kávédba minden reggel: hatalmas változásokat fogsz tapasztalni!